Zenuwen om de Cito voorbij

Zenuwen om de Cito voorbij

Trillende handen, zwetende oksels en rode wangen. Na veel zenuwachtige uren kwam deze week de uitslag van de Citotoets binnen. Ben jij een beetje tevreden over de uitslag? Vandaag zijn de scores van álle groep-achters bekend gemaakt.

Maar één vraag fout!

Van alle kinderen waren er drie die maar één vraag fout hadden van de hele Citotoets. Nul fouten had dit jaar niemand. Iedereen die minder dan zestien van de tweehonderd vragen fout had kreeg de maximale score. Meer dan vierduizend leerlingen kregen die hele hoge score deze week te horen.

Gemiddelde score
De mensen die de Citotoets maken hebben alle uitslagen bij elkaar gegooid en gedeeld door het aantal leerlingen dat de toets deed. Hieruit is de gemiddelde score gekomen. Dit jaar was die score 536. De meeste kinderen gaan daarmee naar de gemengde of theoretische leerweg van het vmbo of de havo.

Jongens tegen de meisjes
Meiden hadden net als vorig jaar een hogere score bij taal. Maar de citomakers keken ook naar de hele toets en dan hebben jongens vaker een hogere score dan meisjes.

Vanaf nu kunnen jullie écht gaan kiezen naar welke middelbare school in Utrecht je wil. Heel veel succes met kiezen!