Zit er straks iemand uit Malawi op jouw stoel?

Zit er straks iemand uit Malawi op jouw stoel?

Oké, in de uitzending van 14 maart heb je kunnen zien hoe schoolmeubilair wordt gemaakt, maar wat gebeurt er eigenlijk met stoelen en tafels die oud en lelijk geworden zijn?Soms worden oude schoolstoelen en tafels weggegooid, maar soms krijgen ze een tweede leven; bijvoorbeeld in Afrika.
Daar kunnen ze wel wat meubels gebruiken, dus misschien zit er staks wel iemand in Afrika te rekenen aan jouw tafel.De Stichting Malawi Schools and Hospitalsbijvoorbeeld, verzamelt allerlei spullen in, die in Nederland niet meer gebruikt worden. Want de scholen zijn er daar niet echt goed aan toe. Daken lekken, er is geen elektriciteit en er is al helemaal geen wc. Of nou ja, achter de school is er meestal een bergje stro en een gat in de grond.Met meer dan 150-180 kinderen in één klas op de grond zittend les krijgen; dat gebeurt volgens de stichting heel vaak. Uit de vloer worden de laatste stenen los gewrikt waar kinderen op gaan zitten om niet helemaal vies te worden. De muren van de klassen zijn zwart geschilderd om als schoolbord te worden gebruik, maar meestal zijn ze zo vies dat dat niet meer gaat.Dus daar kunnen ze wel wat stoeltjes en tafeltjes van jullie gebruiken!

Wat gebeurt er eigenlijk met het oude meubilair bij jou op school? En wat vind je er van dat sommige scholen het naar Afrika sturen? Laat het ons weten!