Neem me mee en laat me weer zwerven…

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven

Neem me mee en laat me weer zwerven…

In aflevering 7 van NOON, zagen jullie de prachtige Kinderzwerfboekenkist op basisschool Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven. En om het helemaal af te maken kwam Kinderzwerfboekambassadeur Igor Krulsnor ook nog een op bezoek! Allemaal fantastisch natuurlijk, maar het Zwerfboek heeft ook een serieuze kant. Het project is van Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij vinden dat lezen heel belangrijk is, zeker als je jong bent. Het is bewezen dat kinderen die veel lezen, drie jaar langer naar school gaan en véél meer woorden kennen dan niet-lezende kinderen. Maar niet iedereen krijgt thuis de kans om boeken te lezen. Omdat er bijvoorbeeld geen geld voor is. Dus duik je boekenkast in, zoek naar boeken die je zelf niet meer leest en laat ze zwerven!

Je kunt het Kinderzwerfboek ook helpen door een actie te bedenken, met bijvoorbeeld je school. Dus heb jij een gaaf idee? Mail dan naar dit e-mailadres!