De wereld helpen door fairtrade te kopen

De wereld helpen door fairtrade te kopen

In de laatste aflevering van NOON kon je zien hoe leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool in Baarn, een eigen bedrijfje hadden opgezet. Op de wekelijkse markt werden verschillende fairtrade spullen verkocht, zoals jam, appelsap, muffinmix en armbandjes. De twaalfjarige Lieve legt het in de uitzending al kort uit: fairtrade spullen zijn anders dan normale spullen. Maar wat is nu precies het verschil?

Fairtrade Original is een bedrijf dat eten, kleding, en spullen voor in huis verkoopt. Al deze dingen zijn op een eerlijke manier geproduceerd, dat betekent dat de mensen die de spullen maken er genoeg geld mee verdienen om te kunnen leven. Ook worden de producten op een milieuvriendelijke manier gemaakt, dus de aarde heeft er weinig last van!

Wil je nog meer weten over fairtrade producten? Kijk dan even naar dit filmpje!