Help, mijn ouders gaan scheiden!

Help, mijn ouders gaan scheiden!

echtscheidingVeel kinderen krijgen tegenwoordig te maken met een scheiding van de ouders. Het kan je boos maken, en vaak ook verdrietig. Soms kan je daar wel een beetje hulp bij gebruiken, maar weet je niet precies waar je die hulp kan krijgen. NOON zette voor jou op een rij waar je terecht kan!

KIES
Ten eerste heb je de stichting KIES voor het kind. Bij deze stichting zijn coaches werkzaam (door ’t hele land!), die jou en je ouders kunnen begeleiden tijdens een scheiding. De coach kan je vooral leren begrijpen wat een scheiding betekent: waarom gaan je ouders scheiden? En wat gaat er straks gebeuren met jou, het kind? Ze zorgen ervoor dat je zonder al te veel zorgen door kan gaan met je leven.

Alles over scheidingen
Misschien vind je het moeilijk om echt de telefoon te pakken en hulp te zoeken. Gelukkig is er op internet ook al genoeg te vinden over scheiding, bijvoorbeeld op de site allesoverscheidingen.nl. Het kan zijn dat je ouders gaan verhuizen, en dat je wil weten wat er dan gaat gebeuren. Dit soort informatie vind je op deze site. Het is kort en bondig geschreven, dus je hoeft niet urenlang op het web te surfen!

Kindertelefoon
We hebben er allemaal wel eens over gehoord: de Kindertelefoon. Het is niet voor niets zo bekend geworden, want het is een groot succes! Veel kinderen maken er gebruik van, en praten graag met iemand die ze niet in het echt kennen. Dat maakt het vaak ook wat makkelijk om te praten, namelijk! Bij de Kindertelefoon is er altijd iemand die je te woord kan staan, en er zijn daar zelfs telefonisten die er speciaal werken om over scheidingen te praten. Wees dus niet bang om te bellen!