Summerschool Junior

Summerschool Junior

In onze uitzending zag je dat Younes en Ramon uit Bilthoven alvast een proefje gingen doen van Summerschool Junior. Lijkt het jou ook wel wat om in de zomervakantie vier dagen allerlei proefjes en excursies te doen? Lees dan snel verder!

Summerschool Junior is een programma vanuit de Universiteit Utrecht. Terwijl je ouders aan het werk zijn, kun jij vier dagen lang allerlei proefjes doen, excursies volgen en krijg je rondleidingen. Er zijn twee weken dat je mee kunt doen, en allebei de weken hebben een ander programma.

Week 1: 22 t/m 25 juli. Deze week vindt plaats op de faculteit Diergeneeskunde, de faculteit Geowetenschappen, het reizend DNA-lab en het Universiteitsmuseum. De volgende onderzoeksvragen komen aan bod:De volgende onderzoeksvragen komen aan bod:

–      Houden koeien van bruine boterhammen? En hoe zuur zijn hun magen eigenlijk?
–      Wat is DNA?
–      Hoe ontstaat een rivier?
–      Wat zijn cellen? En hoe zien ze eruit?

Week 2: 29 juli t/m 1 augustus. Deze week vindt plaats op de faculteit Bètawetenschappen, de afdeling Klinische Psychologie, het reizend DNA-lab en het Universiteitsmuseum. De volgende onderzoeksvragen komen aan bod:

–      Waarom is het zo moeilijk om je aan goede voornemens te houden?
–      Wat heeft wiskunde met het weerbericht te maken?
–      Wat is DNA?
–      Hoe werkte de allereerste microscoop?

Elke dag duurt van 9.30 uur tot 16.30 uur. Alle activiteiten van Summerschool Junior vinden plaats op de Uithof. Er is een vaste plek waar je elke dag kunt beginnen en eindigen, en waar je ouders je ook brengen en ophalen.

Speciaal voor gezinnen die het thuis niet breed hebben betaalt de Rabobank 40 plekken! Voor meer info en om je in te schrijven kijk je op de site van Summerschool Junior!

Foto’s: Lize Kraan en Marieke Verhoeven.

7561820146_698e3f63c5_o 7561832664_629ea8efd9_o 7561819288_540694bc7d_o