Zo laat je zien dat je tegen dit Kinderpardon bent

Zo laat je zien dat je tegen dit Kinderpardon bent

Burgemeesters in de provincie Utrecht zijn boos over de regels van het Kinderpardon. Zij hebben allemaal hun handtekening gezet onder een burgemeesters-petitie. Maar ook jij kunt laten zien dat je het niet met de regels eens bent. 

Dat kan via de site van Defence for Children. Bij de petitie moet je je voornaam, achternaam en email opgeven. Ook kun je een reden aangeven waarom je het er niet mee eens bent.

Het Kinderpardon houdt in dat kinderen die uit het buitenland komen en vijf jaar in Nederland zijn gebleven, mogen blijven in Nederland. Maar dat geldt alleen als kinderen die vijf jaar in een asielzoekerscentrum zijn gebleven. Volgens de Utrechtse burgemeesters en Defence for Children is dat niet eerlijk en moet dat veranderen.

Wil je je ook of alleen laten weten dat je vind dat Shenjun moet blijven in Nederland? Dat kan hier. Ook bij deze petitie moet je je voor- en achternaam, woonplaats en email-adres neerzetten.

Kijk hier het televisie-item over de boze burgemeesters terug.