Schrijven op olifantenpoep?!

Schrijven op olifantenpoep?!

De olifantenpoep die je zag in de eerste aflevering van GOOR zag er erg vies uit. Toch kun je ook van vieze dingen iets moois maken.

Doordat olifanten hun eten zo slecht verteren, is hun poep heel voedzaam. Er zijn in Nederland dierentuinen die de olifantenpoep verkopen (zoals Dierenpark Amersfoort en Diergaarde Blijdorp. Als je dus wilt dat je moestuintje goed groeit, kun je olifantenpoep gebruiken om de aarde extra vruchtbaar te maken. Zo helpt de olifantenpoep om extra grote komkommers, tomaten en aardbeien te laten groeien!

 

Koffie

Het kopje koffie dat je ouders drinken komt van “gewone” koffiebonen. Voor een speciale koffie kun je ze naar Azië sturen. In Thailand en op de Malediven wordt koffie gemaakt met behulp van olifantenpoep. Deze gebruiken ze niet om de koffie te zetten, maar wel voor de smaak van de bonen. De olifanten eten de koffiebonen en poepen ze vervolgens weer uit. In het lijf van de olifant verandert de smaak van de bonen, waardoor de koffie lekkerder smaakt. Dat is dus best een gekke kop koffie!

 

Papier

Ook in Nederland kun je dingen kopen die gemaakt zijn van olifantenpoep. In landen uit Azië, zoals bijvoorbeeld India, wordt van olifantenpoep papier gemaakt. Dat stinkt gelukkig niet, maar je kunt soms nog wel resten zien zitten van het eten van de dikhuiden. Hoe de olifantenpoep precies wordt verwerkt tot papier, zie je hier.

Wil je zelf een boekje gemaakt van olifantenpoep? Kijk dan hier.