Gescheurd briefgeld, en nu?

Gescheurd briefgeld, en nu?

In Noon heb je misschien wel gezien dat het geen kwaad kan als je per ongeluk geld in je broekzak laat zitten.

Vaak nemen winkels papiergeld met een klein scheurtje aan. Maar wat als ze dat niet doen?

Soms kan een plakbandje genoeg zijn om het biljet even te maken, maar wat als het papier echt bijna door de midden is? Je wil het natuurlijk niet weggooien!

3458100920_041285d2b0_o

Gelukkig hoeft dat ook niet. Gescheurde bankbiljetten blijven wel geldig. Maar om je geld ‘terug’ te krijgen, moet je eigenlijk wel een bankrekening hebben. Stel, je hebt een gescheurd tientje – en een bankrekening- dan kun je het geld daarop laten storten. Als je naar de bank gaat en het gescheurde briefje inlevert, storten zij het bedrag op je rekening.

 

Via een moeilijkere weg kun je het briefje ook opsturen naar de Nederlandse Bank in Amsterdam, ook wel de DNB genoemd. Deze bank is de baas van alle banken in Nederland. Je moet dan via internet een formulier invullen en uitprinten. Je moet ook allemaal kopieën van je identiteitskaart meesturen. Het duurt wel even voordat je je tientje dan terug hebt. De wachttijd is ongeveer drie maanden!