Hoe werkt dat Snappet nou?

Hoe werkt dat Snappet nou?

NOON was onlangs op bezoek bij basisschool De Ladder in Maarn. Daar maken ze gebruik van Snappet, een studieprogramma op de tablet. De meeste basisscholen werken met pennen en werkboeken. Dat doen ze in groep 7 van basisschool De Ladder ook, maar zij werken voornamelijk met de Snappet!

Snappet is een onderwijsprogramma op een kleine tablet. De kinderen uit groep 7 volgen verschillende vakken met Snappet zoals rekenen, spelling en studievaardigheden. Maar ook taal en begrijpend lezen. Daarnaast kunnen ze een interactieve quiz spelen. Check het filmpje hieronder om precies te weten hoe zo’n Snappet nou precies werkt…

https://www.youtube.com/watch?v=IAZa7ijoe4s

De juf legt de stof klassikaal uit, in dit geval volgen de leerlingen een les spelling. Zodra de juf klaar is met haar uitleg gaan de kinderen aan de slag op hun Snappet, daar maken ze de oefenopdrachten op. De juf kan op haar computerscherm volgen welke kinderen de opdrachten wel en niet begrijpen. Zo kan ze de leerlingen die haar hulp nodig hebben ook zo snel mogelijk helpen. En dit is heel erg handig, want zo werken de kinderen sneller door hun opdrachten heen en is er meer tijd over voor leuke dingen zoals spelletjes!

Juf Daniëlle kijkt op computerscherm. Bron: Pippi Kragtwijk

Juf Daniëlle kijkt op computerscherm. Bron: Pippi Kragtwijk

Nou zal je misschien denken, moet iedereen dan een eigen tablet hebben!? Nee. Dat is niet zo. De school huurt de Snappets en dus heeft ieder kind een eigen minitablet in zijn of haar laatje liggen!

NOON ging langs bij groep 7 van basisschool De Ladder in Maarn omdat zij met Snappet werken. Benieuwd? Check dan uitzending 4 van NOON!