Gamen: de redactie van Noon gaat de strijd aan

Gamen: de redactie van Noon gaat de strijd aan

In uitzending 8 van Noon zag je Pim, die professioneel gamer is. Natuurlijk wordt je dat niet zomaar, je moet veel oefen en fanatiek zijn. Tijd om te kijken of er op de redactie van Noon een echte gamer is. Misschien kan die ook wel op professioneel niveau gamen?

Jaap, Nina, Stef en Simone gaan de strijd met elkaar aan. De GameCube is aangesloten, Mariokart zit ingeplugd, de TV staat aan en de controllers liggen in de hand. Ready? Set. Go! De redactie van Noon gaat gamen! Wie denk jij dat er gaat winnen? Of misschien ben je zelf nog veel beter in gamen. Speel je zelf ook games en vlog je hierover of wil je een keer een spelletje spelen met de redactie? Laat dan hier een berichtje achter. Enne… Blijf kijken, want het einde is best spannend.

http://youtu.be/rM57o1cP38w

Gamen is heel erg leuk en spannend. Het kan je helpen om beter te worden in je coördinatie en je concentratie, maar het kan ook slecht voor je zijn. In aflevering 9 van Noon wordt uitgelegd waarom het slecht voor je kan zijn. Kijk dit item hier terug. Het is natuurlijk belangrijk om tijdens het gamen af en toe op te staan en even te bewegen. Het kan ook helpen om samen te gamen, zodat je niet te veel alleen zit of om af te spreken om niet uren achter je scherm te zitten. Spreek af met je vrienden, zodat je na een uur (of iets meer) gamen ook wat anders kunt doen. Enne… wist je dat gamen heel leuk is, maar dat je veel van de spellen die voorbij komen tijdens het gamen ook in het echt kunt doen? Zoek bijvoorbeeld in het park naar takken, in plaats van tijdens het spelen van Minecraft.

 

Wil je het item uit uitzending acht terugzien? Kijk dan hier.