Tips tegen een zweetlucht

Tips tegen een zweetlucht

In uitzending negen hebben we geleerd dat zweet eigenlijk niet stinkt. Pas als er bacteriën bij het zweet komen krijgt het zweet dat vieze, herkenbare luchtje. Het gebeurd iedereen wel eens, maar wat kun je er tegen doen?Schermafbeelding 2015-06-18 om 22.53.40

Tip 1: Deodorant
Het zijn die handige busjes die komen in spray of roller. Spray of rol wat deodorant op voordat je naar school gaat en grote kans dat je de dag zonder zweetlucht doorkomt! Mocht het heel warm zijn buiten of je hebt gymles, neem dan je deodorant mee naar school en spray of rol wanneer je denkt te stinken. Zo blijf je de hele dag door lekker ruiken.

Tip 2: kleren wassen
Je hoeft echt niet elke dag andere kleren aan om fris te blijven ruiken. Maar shirtjes zijn na twee/drie dagen zeker wel toe aan een wasbeurt. Als je ze dan aan je moeder geeft voorkom je vieze luchtjes en gaan deze vieze luchtjes ook niet in je kleren zitten.

Tip 3: Douchen
Wist je dat elke dag douchen slecht is voor je huid? Maar om zweetluchtjes te voorkomen moet je toch zeker wel om de dag onder de douche staan. Heb je net gymles gehad, intensief gesport of was het heel warm buiten? Spring dan nog maar een keer extra onder de douche.

Hebben jullie nog tips tegen zweetlucht? Laat het hieronder dan vooral weten!