Wereldkampioen Muay Thai boksen? Dat ziet er zo uit!

Wereldkampioen Muay Thai boksen? Dat ziet er zo uit!

In NOON heb je kennis kunnen maken met Lucielle Verhoef. Ze is pas 11 jaar, maar ze mag zichzelf nu al professioneel kickbokster noemen. Een paar maanden geleden werd Lucielle wereldkampioen Muay Thai boksen. Dat lijkt op kickboksen, maar het is toch een beetje anders.

De sport Muay Thai boksen komt uit Thailand. Veel mensen kennen maar één soort boksen: kickboksen. Dat is niet de sport waar Lucielle wereldkampioen in is geworden, zij is namelijk in Muay Thai boksen de beste van de wereld.

Verschillen
Volgens Lucielle zijn er een aantal verschillen tussen de twee sporten. ‘‘Bij Muay Thai boksen is meer toegestaan. Bij kickboksen mag je je tegenstander alleen knock-out slaan met je vuisten, bij Muay Thai mag je daarvoor ook je ellebogen en benen gebruiken.’’

Lucielle legt uit dat dat niet het enige verschil is. ‘‘Een ander verschil met kickboksen is het ‘clinchen’. Bij kickboksen moet je elkaar loslaten zodra je elkaar ‘omarmt’, maar bij Muay Thai mag je je tegenstander nog raken met je elleboog of knie. Er mogen zelfs judoworpen gebruikt worden.’’

Hoe Muay Thai boksen er dan precies uitziet? Lucielle laat het zien in deze filmpjes: