Creatief geld verdienen

Creatief geld verdienen

Foto: Lodewijk Borsboom

Heitje voor karweitje
Door langs de deuren te gaan en klusjes te doen voor een ‘heitje’ oftewel een klein beetje geld, kun je slim geld verdienen. De ramen lappen van de buurvrouw, of de hond uitlaten van de overbuurman levert je al gauw 0.50 cent op!

Bakken
Een taart of broden bakken kan allemaal geld opleveren. Je kunt bijvoorbeeld met je ouders, buren, opa & oma afspreken dat je elke zaterdag een vers brood voor ze bakt en dan verkoop je die voor net iets meer dan dat het je gekost heeft. Dat kan al snel veel geld opleveren en iedereen is blij met een lekker vers brood.

Recyclen
Ga langs de deuren en vraag om lege statiegeldflessen. Die breng je dan voor hen terug naar de supermarkt en het geld steek je in je eigen zak. Dat is én goed voor het milieu én goed voor je spaarpot.  Twee vliegen in één klap dus!

Verkopen
Ruim je kamer een keer echt goed op, wie weet zit er nog wel wat tussen dat je kunt verkopen op een vrijmarkt of via marktplaats. Of hou een garage-sale, dat is heel erg hip. Hang hiervoor flyers op in de buurt, zodat iedereen weet dat je verkoop-actie eraan komt en verkoop vanuit de garage oude spullen zoals speelgoed en kleding dat je niet meer gebruikt. Misschien hebben je ouders ook nog wel wat over, of kun je het met vrienden/vriendinnen samen doen.

Gebruik je talent
Ben je heel erg goed met computers, filmpjes monteren, timmeren, schminken of knutselen en kan je dat voor andere mensen doen? Super, want dan kun je dat voor geld doen. Er zijn altijd mensen die op bepaalde gebieden geholpen willen worden en daar bereid voor zijn wat geld te geven.