Nep of echt: herken jij het neppe wapen?

Nep of echt: herken jij het neppe wapen?

In uitzending 4 van NooN zag je wijkagent Erik-Jan van Lutterveld uit Leusden. Hij vertelde over zijn ervaringen met nepwapens. Soms zijn die niet van echt te onderscheiden. Probeer het zelf maar! Herken jij het neppe wapen?

Het valt zoals je ziet bijna niet te zien. Links is in dit geval nep. In RTL Late Night lieten agenten zien wat voor gevaar dit kan zijn:

En deze?

Links is hier nep! Het oranje dopje op de loop van het wapen verraadt het al een beetje, maar zeker weten doe je het nooit. In het algemeen geldt dat als het wapen echt lijkt, je er niet mee in het openbaar mag lopen. Ermee spelen in de tuin mag wel. Of zoals wijkagent Erik-Jan van Lutterveld zegt: “Als je twijfelt, breng ‘m dan naar je ouders of naar het bureau.”

Bekijk hieronder het item van NooN uit uitzending 4: