Betekenis bidden erg ingewikkeld!

Betekenis bidden erg ingewikkeld!

Islamitische kinderen moeten vijf keer per dag bidden. Dat lijkt misschien veel, maar in totaal nemen ze niet meer dan een uur in beslag. In uitzending 8 van NOON was al een klein beetje te zien hoe een islamitisch gebed eruitziet. Maar hoe klinkt zo’n gebed nu eigenlijk? Kijk dat hieronder!

Hmm, nog steeds snap je niet echt wat het betekent zeker? Dat kan kloppen, want om de letterlijke vertalingen van de gebeden te begrijpen, moet je veel geschiedenis van de Islam weten. En dat is heel erg veel!

Het bidden heeft ook een symbolische betekenis. Tijdens het bidden spreekt de moslim namelijk woorden van verheerlijking en dank naar hun god Allah. En door het bidden wordt de moslim de hele dag aan Allah herinnerd en daardoor zal diegene minder snel zondes verrichten. Zondes zijn dingen die je eigenlijk niet mag doen, zoals schelden, pesten, vechten, stelen en ga zo maar door.

 

Wist jij dat een moslim zijn/haar gebeden altijd in de richting van Mekka doet?

View Results

Laden ... Laden ...