Waarom Nederland er elke drie maanden weer totaal anders uitziet

Waarom Nederland er elke drie maanden weer totaal anders uitziet

Op de Steede Tuin Eilandsteede in park Transwijk Utrecht werken de groep 6 kinderen van de Gertrudis basisschool elke week aan hun eigen moestuintje. De moestuintjes zijn aangelegd in de winter, nu het zomer is kunnen de groenten eindelijk geoogst worden. 

In de NOON-uitzending vanuit Suriname gingen we mee langs een school met een team milieudocenten van de organisatie GLOBE. Deze docenten leren kinderen om te kijken naar de natuur om zich heen. In Nederland heeft dezelfde organisatie de GrowApp ontwikkeld.

De Growapp laat zien hoe de natuur om je heen verandert. Op de app kan je via een kaart zien of er een foto is gemaakt op de plek waar jij staat. Zelf kun je een nieuwe foto toevoegen. De app maakt een animatie, zodat je kan zien hoe bijvoorbeeld een boom is veranderd door de seizoenen. Dit werkt niet alleen voor bomen, maar ook voor moestuintjes en andere stukken natuur. Kijk het filmpje om meer te weten te komen!

 

Door: Ruben Leter