Kenny B komt op voor de zeeschildpadden in Suriname

Kenny B komt op voor de zeeschildpadden in Suriname

De zeeschildpadden in Suriname worden bedreigd. Op het strand van Paramaribo wordt zand afgegraven en daar kunnen de schildpadden niet tegen. Ook worden de eieren van de schildpadden gestolen door stropers. 

De Surinaams-Nederlandse zanger Kenny B zet zich in om de zeeschildpadden in Suriname te beschermen. Je kent Kenny B waarschijnlijk wel van het nummer Parijs en zijn nieuwe nummer Paramaribo:

Kenny B is opgegroeid in Suriname en hij zag vaak zeeschildpadden op het strand waar hij speelde. De schildpadden in Suriname dreigen te verdwijnen door stropers en werkzaamheden op het strand. Kenny B wil niet dat de schildpadden gaan verdwijnen. Daarom zet hij zich in om de schildpadden te beschermen

Sinds 2015 is Kenny B beschermheer van de zeeschildpadden in Suriname. Hij is hierbij aangesloten aan Stichting d’ONS. In het filmpje van de stichting hieronder roept Kenny B iedereen op om de schildpadden te beschermen.

Wil je meer weten over wat er aan de hand is met de schildpadden in Suriname? Bekijk aflevering 9 van NOON.