Suriname: een mix van culturen

Suriname: een mix van culturen

Hindostanen, Chinezen, Marrons en Brazilianen. In Suriname wonen een heleboel mensen die uit verschillende plekken op de wereld komen. We noemen dit een multiculturele samenleving; een echte mix van culturen! Dit zagen we ook al in uitzending 9 van NOON in Suriname. 

Jalisa (12), Valentino (10), Consuella (11), Jalita (10), Justin (10) en Shreyasha (10) zitten bij elkaar in de klas, maar hebben veel verschillende achtergronden.

Jalisha is van Marrons, dat wilt zeggen dat ze afstamt van ex-slaven die in het verleden de jungle van Suriname in gevlucht zijn om te ontkomen aan hun slavenhouders. Shreyasha en Valentino hebben voorouders uit India en zijn Hindostaans. Consuella is zowel van Hindostaanse als van Javaanse afkomst, Jalita heeft voorouders die van Java (Indonesië) komen en Justin zijn ouders zijn Chinees. Hoe ze het vinden om bij elkaar in de klas te zitten? De meesten roepen; ‘heel leuk!, want je kunt van alles van elkaar leren.’ In het onderstaande filmpje kun je kennis maken met deze zes en leer je hen en hun mening over de culturele mix van Suriname kennen.