Noon helpt met ondernemen

Amber en Wisse hebben een heel bijzonder baantje, dat zag je in NOON. Zij zijn ondernemer, dat betekent dat je een bedrijfje hebt. Wisse verhuurt zichzelf als dj en heeft zijn eigen drive-in disco, terwijl Amber Knuffelkussens verkoopt.

Het opzetten van een eigen bedrijfje is best lastig. Je moet allereerst een goed idee hebben natuurlijk, maar daarna komt er ook nog veel bij kijken. Je product of dienst (Wisse verkoopt niets, maar levert een dienst: hij komt dj-en op jouw feestje) uitwerken in de juiste verkoopbare vorm, reclame maken en omgaan met geld.

Wie heeft daar nou zin in? Nou, meer kinderen dan dat jij denkt. Ondernemen kan namelijk ook heel leuk zijn. Je bent heel vrij om te doen wat je wilt, kan creatief zijn en ook nog eens goed geld verdienen.Wil je weten wat een jonge ondernemer precies doet. Amber schrijft het allemaal in haar blog.

Amber (links) met haar knuffelkussen

Amber (links) met haar knuffelkussen

Bizworld
Speciaal voor kinderen biedt de organisatie BizWorld een helpende hand. Zij kunnen jou alles vertellen over ondernemen. En als je dat wilt, dan kunnen de mensen van BizWorld zelfs op jouw school langskomen om bijvoorbeeld één keer per les te komen geven. Ondernemen is namelijk best belangrijk. Denk er maar eens over na: zonder ondernemers gebeurt er eigenlijk helemaal niks. Geen bakker, geen supermarkt, geen speelgoedwinkel maar ook geen dokter. Aanmelden doe je via de site.

Hieronder zie je een filmpje waarin de baas van internetprovider Ziggo uitlegt waarom hij vindt dat jong ondernemen belangrijk is.