Je huisdier klonen

In de uitzending zag je dat er wordt gewerkt aan het klonen van een mammoet.  Wist je al dat wetenschappers al veel langer bezig zijn met het klonen van dieren? Zo werd in 2005 de allereerste hond gekloond!

Het is misschien een beetje gek: een gekloond dier als huisdier. Wetenschappers kregen het in 2005 voor elkaar om een hond te klonen. Dit deden ze door de celkern van een volwassen hond in de eicel zonder kern in een andere hond te stoppen. Je hebt dus een donorhond en een draagmoederhond.

Het klonen van de hond was echter wel heel veel gedoe. Ze hebben meer dan duizend cellen bij 123 verschillende teefjes ingebracht. Uiteindelijk werden er maar drie honden echt zwanger. Eén hond kreeg een miskraam, één kloonhond stierf na een paar weken en zo bleef er nog één levende kloonhond over: Snuppy (zie foto). Het klonen van een dier is dus super ingewikkeld en de kans dat het lukt is heel klein.

Wat vind jij van klonen? Laat een reactie achter.

Bron foto