Nooit meer bang voor spinnen

Veel mensen zijn bang voor spinnen. Er is geen dier waar we zo bang voor zijn. De angst kan zelfs zo groot zijn dat je niet meer op plekken durft te komen waar spinnen kunnen zijn. Bijvoorbeeld een zolder. Gelukkig is er een manier om vanaf te komen.

Om van spinnenangst af te komen, moet je langzaam aan spinnen durven wennen. Er bestaan speciale begeleiders die hierbij helpen. Het begint met het kijken naar plaatjes van spinnen. Uiteindelijk durf je een spin vast te houden!

Het is vaak niet nodig om bang te zijn voor spinnen. In Nederland leven er geen spinnen die kunnen bijten. Veel vogelspinnen kunnen dit ook niet of de beet is onschuldig voor mensen. Vaak worden er ook vogelspinnen gebruikt om van de angst af te komen.

Ben jij ook erg bang voor spinnen en wil je hier vanaf komen? Dan kan je daarvoor naar ‘Koele Knuffels‘ in Dierenpark Amersfoort. Daar kunnen kinderen op woensdagmiddag en in het weekend een vogelspin vasthouden.

Maja Nijessen werkt met reptielen en vogelspinnen in Dierenpark Amersfoort. Ze weet heel veel van vogelspinnen. Maja ziet dus veel mensen die bang zijn voor spinnen. In het filmpje hieronder vertelt ze hoe je daar iets aan kan doen.

In het filmpje zit ook weer een NOON-logo verstopt! Laat in een reactie weten op welke tijd je hem ziet.