Achter in je achtertuin

Matthijs wil graag buiten werken. Hij wil hovenier worden. Een hovenier legt een tuin aan en onderhoud die ook zoals je zag in de uitzending. Wil jij ook jouw eigen achtertuin opfleuren of je vader of moeder helpen in de tuin kijk dan hier.

Stap 1 – Als je graag in je tuin wat plantjes wil hebben moet je een goede doorzetter zijn. Soms mislukt het en gaan niet al je plantjes groeien zoals jij dat graag ziet.

Stap 2 – Zoek voor je plantjes zoals worteltjes sla of bloemen een plek met voldoende zon en niet teveel wind. Graaf een gat en strooi zaadjes in het gat. Of met een plant zet de wortels in de grond. Strooi daarna weer aarde over het gat en de zaadjes of wortels.

Stap 3 – Blijven opletten op het weer (heeft het al drie dagen niet geregend), geef ze dan wat water! Niet alleen bovenop de plant maar ook bij de aarde waar de wortels in de grond zitten.

Stap 4 – Haal het onkruid overal weg. Dat zijn die kleine sprietjes groen die overal groeien.