Maak je tuin bijvriendelijk!

Heb jij ook al altijd bijen in je tuin willen hebben? Wilde bijen wonen niet in een kast en zijn altijd op zoek naar een plek om te wonen. Lees hoe jij voor wilde bijen een hotel maakt in je eigen achtertuin.

In uitzending 6 zie je hoe imker Monique Quaedackers uit Utrecht haar bijen in kasten laat wonen. Wilde bijen kunnen ook in jouw achtertuin wonen. Ze houden van bepaalde bloemen. Als je deze bloemen in je achtertuin plant, komen er vanzelf bijen op af. Benieuwd welke bloemen het zijn? Monique vertelt het.

Zelf aan de slag

Wil je er ook zonder bloemen voor zorgen dat bijen in je achtertuin komen wonen. Knutsel dan een bijenhotel.

Stap 1: Pak een houten plank van ongeveer 12 centimeter dik.

Stap 2: Boor een paar gaten van 10 centimeter diep in het hout.

Stap 3: Hang de plant op tussen de bloemen in je tuin.

Tip: Mag je nog niet zelf boren of vind je dat te gevaarlijk? Vraag dan je ouders, opa of oma of je grote broer of zus om hulp.