Broodje kwal

Je moet er zelf waarschijnlijk niet aan denken, maar voor kinderen uit China is het heel normaal. Kwallen eten! Chinese kinderen eten geen kwal op brood of naast hun groenten en aardappelen, maar bijvoorbeeld in een salade. 

Kwallen klaarmaken is best ingewikkeld. Ze bestaan voor het grootste deel uit water, dus moeten ze eerst uren worden gedroogd in zout. Daar worden ze knapperig van. Daarna in reepjes gesneden en gebakken in olie. En dan kan je er een salade van maken! Zoals je hier beneden ziet.

kwallensalade

Als je dan toch nieuwsgierig bent geworden naar hoe kwal smaakt, dan kun je beter niet een kwal van het Nederlandse strand opeten. Die zijn echt heel vies! Er zijn maar een paar soorten kwallen die eetbaar zijn.

Sommige oceaandeskundigen zeggen dat we over een aantal jaar in Nederland ook kwallen moeten eten. Omdat alle andere vissen dan al gevangen zijn. Lekker zeg!