De helpende hand zijn

Kleine kindertjes in rare apenpakjes, kleurrijke dingetjes op de pakjes en overleven in de natuur. Zulke kinderen zitten dan meestal bij een padvinderij club. Met een Engels woord wordt dat ook wel ‘scouting’ genoemd. In NOON 9 kon je zien hoe scouting Rhenova uit Vleuten vrijwilligerswerk deed bij een boerderij in De Meern. Wil jij meer weten over scouting of wil jij zelf bij de scouting? Lees dan verder.

Hoewel vaak het woordje ‘scouting’ wordt gebruikt, is dat het Engelse woord ervoor. Dat komt, omdat scouting uit Engeland komt. Scouting is voor het eerst opgericht door Robert Baden-Powell. Nu zijn zo’n 38 miljoen mensen lid van een scoutinggroep in 160 verschillende landen.

Naast dat je touwen aan elkaar leert knopen, een vuurtje leert te stoken en simpelweg leert te overleven in de natuur, is vrijwilligerswerk ook heel belangrijk. Scoutinggroepen vinden het ook belangrijk dat je jouw medemens een handje helpt. Dat kan is iets heel groots zijn, maar ook iets heel kleins. Je kan je buurman helpen met de auto schoonmaken, je tante helpen met het verven van de tuinhekken of geld inzamelen voor een goed doel.

Zou jij ook bij de scouting willen of zit jij in een scoutinggroep? Laat een berichtje achter.