Graphic Novel

In de 9e aflevering van NOON verteld Dorothé Cras van de kinderboekenwinkel wat de trend van 2014 is in kinderboekenland. Net zoals in 2009 en de jaren daartussen is dat de ‘graphic novel’. Hieronder wat feitjes over de graphic novel.

 

– De letterlijke vertaling van graphic novel is grafisch roman. Grafisch is het tegenovergestelde van tekst en zijn dus tekeningen. Een roman is een genre in de literatuur en vaak zijn het verzonnen verhalen.

– De eerste graphic novel stamt uit 1978. Deze heet ‘een contract met god’ of in het Engels ‘A contract with god’.

861023

– De meest populaire graphic novel van de afgelopen tijd is natuurlijk ‘Het leven van een loser’. Deze is inmiddels al 750.000 keer verkocht in alleen al Nederland en België.

– De graphic novels hebben een eigen Facebookpagina en deze is hier te vinden.

– Bekijk deze video als je zelf ook een graphic novel wilt maken.

– Graphic novels zijn hele goede boeken voor kinderen die eigenlijk niet zo van lezen houden. Omdat er veel plaatjes in staan en de tekst vaak makkelijk geschreven is zijn deze boeken voor dit soort kinderen veel aantrekkelijker.