Zelf guerilla gardenen

In NOON 9  zag je ons testteam bloemzaadbommen maken. Als je zelf ook wil guerilla gardenen, lees dan verder!

Guerilla gardening is het mooier maken van lelijke en grijze stukjes in de stad. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Een daarvan is het maken van bloemzaadbommen. In dit filmpje zie je precies hoe je dat doet:

Wat heb je nodig:
een kleine zak potgrond
een halve kilo klei in poedervorm (pro- tip; je kan ook kattenbakkorrels van de Aldi gebruiken. Als je deze oplost in een beetje water wordt het klei)
drie tot vijf pakjes bloemzaad. Bijvoorbeeld klaprozen, korenbloemen, goudsbloemen, margrieten.

Flickr-Kevandotorg

Flickr-Kevandotorg

 recept:

Meng vijf delen klei met één deel potgrond en de inhoud van de pakjes zaad. Doe er een scheutje water bij en kneed het papje door elkaar. Verdeel in balletjes zo groot als een golfbal. Laat ze een paar dagen binnen of op je terras drogen, uit de zon. en klaar!