Achter de schermen in het Gelredome

In de uitzending mocht Sebastiaan een kijkje nemen bij de opbouw van de EO Jongerendag in het Gelredome. De EO Jongerendag is een groot concert waar wel 27.000 bezoekers bij zijn! Om dat allemaal goed in beeld te brengen en goed te laten klinken is er heel veel apparatuur nodig. Kijk je even mee achter de schermen?

Jurgen is de baas van al het licht in de zaal. Samen met 200 collega’s heeft hij in de honderden lampen opgehangen. En daarvoor is veel stroom nodig. Elke stekker die je hieronder op de foto ziet kan een hele straat van stroom voorzien!

Screen shot 2014-06-24 at 1.19.40 PM

 

 

 

 

 

 

Screen shot 2014-06-24 at 1.19.59 PM

 

 

 

 

 

 

Er hangen ook veel camera’s in de zaal die het concert mooi in beeld brengen. Daarvoor zijn er special wagens neergezet waar alle beelden samenkomen en waar de regisseur kan bepalen welke beelden er op televisie te zien zijn.

Screen shot 2014-06-24 at 1.20.54 PM

 

 

 

 

 

Screen shot 2014-06-24 at 1.17.54 PM

 

 

 

 

 

 

Op alle schermen zijn tijdens het concert de beelden te zien van 13 camera’s. De regisseur moet dus goed kijken welke beelden hij wilt uitzenden op televisie.

Jurgen heeft ook een eigen scherm waarop hij alle lampen in de zaal van bovenaf ziet hangen. Je kan goed zien dat het podium rond is en in het midden van de zaal staat. Kan jij tellen hoeveel lampen er hangen?

Screen shot 2014-06-24 at 1.22.17 PM

 

 

 

 

 

 

Benieuwd hoe dit er Live uitziet? Check dan een van de optredens hieronder.