Hooitipjes

Niezen, rode ogen die enorm jeuken, een kriebelende en snotterende neus. En dat in de zomer. Je zou zeggen dat deze dingen alleen in de winter voorkomen. Dat is dus niet helemaal zo. Mensen die in de winter last hebben van deze symptomen hebben hooikoorts. 

In NOON 11 kom je zien hoe hooikoorts ontstaat. Hooikoorts kan je niet genezen. Wel zijn er hooikoortjespillen die de allergische reactie in toom houden. Verder zijn er nog zat tips die jou kunnen helpen om de allergie in toom te houden. Zo kan je toch nog genieten van de buitenlucht in de zomer.

Hooitips

1. Een keer geen zin om je dag in de zomer buiten door te brengen? Zorg er dan wel voor dat je ramen en deuren zoveel mogelijk dicht zijn. Hierdoor kunnen de pollen die in de lucht zweven niet naar binnenglippen.

2. Als je moeder de was doet, moet je erop letten dat ze jouw kleding niet buiten ophangt. Daardoor voorkom je dat er een pollen aan je kleding vast blijven zitten.

3. Voor de mensen die extreme last hebben van hooikoorts: Ananas, vlees, eieren, bananen, appelen, druiven en perziken kunnen de allergische reacties verhogen. In de hooikoortsperiode kan je deze voeding even vermijden.

Wil je meer tips of meer weten over hooikoorts. Neem dan een kijkje op deze site:

http://www.avogel.nl/Indicaties/Hooikoorts-symptomen.php

Ook kan je een berichtje achterlaten voor vragen.