Een brief voor de toekomst

Lieve NOONredactie,

Niet schrikken, dit is een brief die wij vorig jaar hebben geschreven met de redactie uit 2014. FutureMe.org is een website waarbij je een brief kunt sturen naar de toekomst. Dat hebben wij dus ook gedaan, met deze brief die in uitzending 13 wordt geschreven.

Vorig jaar gingen we wakeboarden, dat was heel vet. Verslaggever Carlien ging het ook proberen en ging de eerste keer heel hard onderuit. De tweede keer ging het wel goed. Verder regende het heel veel die dag, maar waren de jongens heel enthousiast en behulpzaam.

Helemaal aan het begin van NOON kwam redacteur Floor met een geinig nieuwtje; er was een boer die met zijn varkens door de straten liep. Zo werd het vlees lekker mals. Ze ging samen met Jitske filmen en moest de hele tijd achter de varkens aan hollen, want alleen varkensbillen is niet zo leuk natuurlijk!

Verslaggever Roos maakte nog een kunstwerk met het logo van NOON. Gewoon op de stoep, met wat water en een hoge drukspuit. De man die Roos hielp, zei dat het wel een paar maanden tot een jaar kan blijven zitten. Willen jullie kijken of hij er nog ligt? De plek van het kunstwerk zie je op deze kaart:

Tot slot hebben wij een echt talent ontdekt; Noa. Zij kan hartstikke goed zingen en kreeg zelfs een korte les van Pearl Josephzoon. Houd haar goed in de gaten, want zij kan nog heel ver komen!

Zo, dat was hem dan. Wij hebben ontzettend genoten van het maken van NOON. Natuurlijk was het niet elke dag een feestje; altijd vroeg je bed uit, erachter komen dat iets niet goed is opgenomen, kinderen die geen toestemming hebben, wachten tot iets is ingeladen, mensen die afzeggen, met een camera, statief én zware laptoptas op de fiets door de stad, stressen omdat iets toch ECHT in de uitzending moet…

Maar die dingen vergeet je snel, en je onthoudt de lange avonden met pizza en bier, de nieuwe vrienden die je maakt, de inspirerende lessen van de makers van Loenatik en het Jeugdjournaal, de leuke kinderen die je ontmoet, de mooie verhalen die je filmt, de vrolijke filmpjes die je er daarna van maakt en de blije mensen die je achterlaat.

Heel veel plezier!

Groetjes,

Clarissa, Jet, Michiel, Wilke, Floor, Ronja, Eline, Bas, Carlien, Stefan, Dorine en Roos