De Maraboe is niet de enige vreemde vogel

Op NOONTV zagen jullie al waarom de Maraboe zo’n vreemde vogel is: hij poept zijn benen onder om ze tegen de zon te beschermen. De Maraboe is echter niet de enige vogel die wat gekke toeren uithaalt.

Maak kennis met de Paradijsvogel: in tegenstelling tot de Maraboe ziet deze vogel er prachtig uit. Deze mooie fladderaar komt bijna uitsluitend voor in Nieuw-Guinea. De vogel heeft geen natuurlijke vijand, dus komen er steeds meer Paradijsvolgels bij. En dus hoeft hij niet sterk te zijn, maar vooral heel erg mooi. Daarom heeft de mannelijke Paradijsvogel allerlei bijzondere verentooien en paringsdansen ontwikkeld om vrouwtjes te versieren.

In de Britse documentaire “Planet Earth” is te zien hoe de vogels eerst een podium maken in de jungle van Nieuw-Guinea. Eerst vegen ze de grond schoon en strijken ze de takken glad voordat ze beginnen met hun paringsdans. Soms met succes, maar de mannetjes worden ook vaak genoeg afgewezen..