Modellenbureau the Kids geeft tips

In de afgelopen uitzending heeft Jahmyro uitgelegd hoe het is om een model te zijn. Soms moet hij boos zijn en soms moet hij heel blij zijn. Voor elke shoot moet hij zijn haar doen en hij vertelde ook dat het vaak heel lang duurt op een fotoshoot en dat hij veel moet wachten. Zijn eigen tip was vooral om veel te glimlachen, maar NOON heeft even gemaild met zijn modellenbureau om te vragen wat hun tips zijn als jij een model wilt worden.

jahmplay_alt3jahmplay_alt55jahmplay_alt53

Modellenbureau the Kids krijgt wel 200 mails per week. Dus als jouw mailtje hierbij zit heb je grote kans dat je afgewezen wordt. Directeur Marcel geeft namelijk aan dat ze van de 200 er wel 190 afwijzen. Waarom ze dat doen? ”Soms wonen ze te ver van Amsterdam. Als ze drie uur moeten rijden voor een kort opdrachtje van een kwartier vinden wij dat niet oké.” Dus kijk altijd welk modellenbureau bij jou in de buurt zit, want de afstand is wel heel erg belangrijk. Ook vindt het modellenbureau het belangrijk dat je bij de maten past. Marcel geeft aan dat ze alleen de kinderen aannemen die in de maten passen die de opdrachtgever aanlevert. Als jij voor je leeftijd wat groter of wat kleiner bent, kunnen ze je niet aannemen, ook ben je nog zo leuk! De opdrachtgevers hebben namelijk maar één maat en het is vaak heel duur om de maat te veranderen.

Wat ook meetelt is hoe graag je model wilt worden. Soms worden kinderen aangemeld die heel leuk zijn, maar die eigenlijk niet vaak kunnen. Marcel geeft aan dat ze heel vaak een dag van te voren bellen en dat het dan natuurlijk wel belangrijk is dat jij en je moeder of vader kunnen komen. Wat ook belangrijk is, is dat je opvalt. The Kids heeft een groot bestand waarin allemaal kinderen staan die model zijn. Als jij op een ander kind lijkt, wordt je waarschijnlijk niet aangenomen. The Kids wilt namelijk wel allemaal verschillende soorten kinderen die op verschillende jobs kunnen werken.

Jahmyro is heel erg goed in glimlachen en geeft aan dat hij dat vaak moet doen. Als je daar niet zo goed in bent, is het volgens Marcel niet heel erg. ”Fotografen verwachten niet van je dat je altijd blij of vrolijk bent. Je bent natuurlijk niet zo oud en je bent geen professioneel.” Als je wel goed kan glimlachen is dat natuurlijk altijd een plus! Marcel denkt dat je het dan leuker op een fotoshoot zal hebben en dat het dan makkelijker is om met je te werken. Dus nog even oefenen voor de spiegel.

Als je eenmaal aangenomen bent, hoe werkt het dan? ”Meestal kijken klanten op mijn website en bellen of mailen dan welke kids ze willen fotograferen. Wij bellen de kinderen dan en proberen een planning te maken met de klant. De moeders nemen vrij van werk en regelen oppas voor andere kinderen. Op de dag zelf komen ze daar met één begeleider, schone haren en goede zin. Ze worden dan opgemaakt door een visagist, ze krijgen de kleding aan en gaan op de foto. Dat duurt meestal maar een uurtje of twee. En dan zit het er weer op..” zegt Marcel.

Zou jij het na deze tips leuk vinden om model te worden? Ga dan naar www.thekids.nl en stuur een berichtje! Wie weet kom jij net als Jahmyro in verschillende blaadjes en misschien zelfs wel op de tv..