Urine drinken tegen ziektes

In uitzending 5 zagen we Emmelie haar eigen plas opdrinken. Bah, vies! Aan het gezicht van Emmelie te zien, was het ook echt niet lekker. Emmelie zal het niet snel nog een keer doen, maar er zijn mensen die elke ochtend een kopje urine drinken. Ze doen dit omdat ze denken dat urine een genezende werking heeft. 

Urinetherapie
Het drinken van urine om ziektes te genezen wordt urinetherapie genoemd. De urinetherapie komt helemaal uit het oude China en het oude India. Het idee achter de urinetherapie is dat je lichaam stoffen aanmaakt om je te genezen van ziektes, echter kan je lichaam niet alle stoffen gebruiken en plas je dus een deel uit. Als je vervolgens dan je plas drinkt krijg je een extra lading genezende stoffen binnen.

Ongezond
Er is nog niet bewezen dat het drinken van je urine ook daadwerkelijk helpt tegen ziektes en sommige mensen beweren zelfs dat het drinken van urine giftig is. Dit komt door het stofje ureum, dat niet zo goed voor je is.

Toch zijn er meerdere mensen die er een heuse levensstijl van gemaakt hebben en twee tot drie koppen plas per dag drinken! Onze student Sven uit het item raadt het in ieder geval niet aan. Nog even genieten van de goorheid? Kijk dan snel het filmpje uit de uitzending hieronder.