Kroket, kaas en popcorn zijn gezond

Gezond eten is belangrijk. In aflevering zes van Noon leerde je al dat een broodje kroket gezonder kan zijn dan een broodje kaas. Dat komt door de hoeveelheid vet die in kaas zit. Natuurlijk moet je nu niet iedere dag een broodje kroket eten, maar af en toe kan dus geen kwaad. Er zijn nog veel meer dingen waarvan je zou denken dat ze heel slecht voor je zijn, maar het stiekem niet zijn. Lees je mee?

Chocolade
Je zou het misschien niet denken, maar chocolade is heel gezond. Nu moet je geen repen per dag ervan eten, maar een paar stukjes per dag kan prima. Vooral pure chocolade is gezond. Hoe lichter de kleur van het snoep, hoe ongezonder het is. Dat komt omdat er dan meer melk en suiker in zit. Als je elke dag een klein stukje pure chocolade eet, is dat goed voor je bloedvaten en je concentratie. Er zitten zels antioxidanten in. Die zitten ook in groenten en fruit. Ze helpen om je lijf gezond te houden.

Cheddar
Natuurlijk heb je net geleerd dat kaas niet zo gezond is, maar Cheddar, een Engelse kaas, is een uitzondering. Je vindt hem vaak op hamburgers, maar toch is Cheddar niet slecht voor je. In deze kaas zit veel zink, dat je immuunsysteem helpt en er dus voor zorgt dat je niet ziek wordt. Daarnaast zit er ook veel fosfor in. Dit zorgt voor sterke tanden en botten. Er wordt gezegd dat de Engelse kaas zelfs helpt tegen een slechte adem. Vergeet tandenpoetsen! Vraag gewoon of je moeder iedere avond een stukje Cheddar voor je klaarlegt.

Popcorn
Je eet het meestal in de bioscoop. Voor je het weet is de hele bak popcorn op, oeps! Maar maak je geen zorgen: popcorn is namelijk gezonder dan chips. Natuurlijk is popcorn gezonder als je het zelf maakt en er niet te veel zout of suiker bij doet. Als je af en toe popcorn eet, kan dit goed zijn tegen hartziektes, je bloeddoorstroming en je darmen. Problemen met poepen? Eet dan een handje popcorn!