Mysterie’s van het lichaam

Heb je NOON uitzending 6 gezien? We leerden dat de pijn die je soms in je benen voelt en volwassenen vaak groeipijn noemen, helemaal niet bestaat! Of nouja, dokters hebben geen idee hoe het nou komt. Ze denken in ieder geval niet dat het echt aan groeien ligt. Wist je dat er nog meer mysterie’s zijn waar dokters geen verklaring voor hebben? Migraine bijvoorbeeld.

 

Migraine is een hele erge hoofdpijn aanval. Niet iedereen heeft er last van, maar helaas veel mensen wel. Het enige wat dokters ervan begrijpen is dat mensen met migraine gevoeliger zijn voor bepaalde prikkels, zoals licht, dan mensen zonder migraine. Maar waar zo’n aanval nou echt opeens vandaan kan komen, dat snapt niemand.

 

Nog iets veel gekker. Een mevrouw uit Engeland hoort al jarenlang muziek in haar hoofd. Niet zoals wij soms een liedje in ons hoofd hebben, maar ze hoort echt de muziek zelf. Haar man moet soms schreeuwen om haar aandacht, anders hoort ze hem gewoon niet.

 

Heb jij een idee wat groeipijn, migraine, of het muzikale hoofd zou kunnen veroozaken? Reageer en deel je idee! Wie weet vind je wel de oplossing!