De geschiedenis van graffiti

In de uitzending gingen Sep en zijn vrienden graffiti spuiten tijdens zijn kinderfeestje. Hij leerde er naast de technieken ook veel over graffiti zelf. Wil jij ook meer weten over graffiti? Lees dan snel door!

Graffiti is een Italiaans woord dat ingekraste tekeningen betekent. Het is eigenlijk veel ouder dan je denkt. De Romeinen schreven vroeger ook op de muur. Dit waren vaak tekeningen om gladiatorspelen aan te kondigen of politieke teksten. Graffiti werd in de 20e eeuw in Amerika vooral gebruikt als een apart communicatiemiddel of als een kunstvorm. Begin jaren 80 kwam graffiti pas onze kant op.

Een piece

Een tag.

Je kan op twee manieren graffiti op de muur spuiten. Je kan dit doen door een tag en door een piece. Een tag wordt vaak gezien als vandalisme. Het zijn namelijk krabbels die graffiti spuiters overal achterlaten. Op bankjes, prullenbakken, treinen en muurtjes. Een piece is een echt kunstwerk. Het zijn grote muurschilderingen met veel kleur en vaak ook figuren. Pieces worden tegenwoordig ook vaak in opdracht gedaan. Iedereen heeft zijn eigen tag. Een tag is een schuilnaam die alleen jij en je graffiticollega’s kennen. Een tag is een handtekening die uniek is. Graffitispuiters laten hun tag overal achter om te laten zien waar ze geweest zijn.

Wil jij nu nog weten hoe je het beste graffiti kan spuiten? Hieronder droppen we een filmpje!

Tags: