Wat is een lifehack?

NOON TV ging aan de slag met lifehacks. Maar eerst zochten we voor jullie uit wat een lifehack precies is en waar het vandaan komt!

Heel kort uitgelegd is een lifehack een trucje om bepaalde taken, die je misschien niet altijd even leuk vind, slimmer en sneller te doen. Een soort creatieve sluiproute! Maar ook worden er in lifehacks tips gegeven over hoe je zelf dingen kan bouwen of maken. Zoals een hut of een lekker recept: maar dan wel op een snelle manier!

Een lifehacker ben je als bij een hoop dingen denkt: ‘Maar dit kan toch veel handiger!?’ Je kan dan ook geen opleiding volgen tot lifehacker, het is een mindset. Oorspronkelijk komt de term ‘lifehack’ uit Engeland. De Britse technologiejournalist Danny O’Brien kwam als eerste met de term. Maar die term had toen nog niet zoveel te maken met trucjes om bijvoorbeeld het huishouden makkelijker te maken. Danny O’Brien interviewde een groep internetprogrammeurs en was verbaasd over de manier waarop ze met slimme sluipweggetjes hun werk op een makkelijkere manier gedaan kregen. Uiteindelijk betekende de term lifehack veel meer: een manier om een algemeen ‘probleem’ op een snellere en handige manier op te lossen.

Lifehacks helpen je dus het leven gemakkelijker te maken. Hulp bij hoe op een handige manier om te gaan met bepaalde gadgets of je computer, op school of bijvoorbeeld bij taakjes waar je soms echt geen zin in hebt zoals in het huishouden: schoonmaken blegh! Wil je onze lifehacks bekijken? Check dan onder andere uitzending 7 en 8 van NOON TV! Maar ook hebben we voor jou nog een aantal filmpjes van de meest bekeken lifehacks op een rijtje gezet…