Nuttige dingen met visafval

In NOON 8 gruwelden we in GOOR bij visafval van haringen. Bah! Maar met dat visafval kan je dus hele handige dingen doen. Weggooien is ook maar zonde toch?

Van troep tot medicijnen
Wie had gedacht dat je van visafval ook medicijnen kan maken? Het is toch echt zo. de mensen die dit maken, vinden het visafval zelfs zo nuttig dat ze het geen afval noemen maar bij-producten van de vis. In de botten en het kraakbeen van de rog en de haai zit bijvoorbeeld glucosamine. Dit stofje wordt gebruikt bij medicijnen voor mensen die last hebben van hun gewrichten. Dankjewel rog en haai!

Lekker hapje
Wij vinden visafval natuurlijk hartstikke ranzig, maar honden en katten spullen ervan. Zeker eenderde van al het visafval wordt verwerkt in kattenvoer. Als jij een kat hebt is de kans dus groot dat die lekker zit te smikkelen van visafval.