De langste man ooit

De Amerikaanse Robert Wadlow is de langste man die ooit geleefd heeft. Hij werd uiteindelijk wel 2.72 meter.

wadlowRobert werd in het jaar 1918 geboren in de stad Illenois. Hier noemden ze hem zelfs “De Reus van Illenois’. Robert had als kind al aanpassingen nodig om zijn leven makkelijker te maken. Zo kreeg hij een special bureau op school. Lopen was lasting voor hem maar hij wilde absoluut niet in een rolstoel, dus kreeg hij speciale stelten die hem hielpen met lopen. Robert was een echte beroemdheid. Hij tourde door de Verenigde Staten met het Ringling Brothers Circus in 1936. Misschien had hij toch maar beter in een rolstoel kunnen gaan zitten, want hij kreeg door die stelten een wond aan zijn been. De medicijnen waren in die tijd nog niet zo goed, waardoor Robert uiteindelijk aan de wond overleed.