Lekker, zelf roomijs maken!

Bij NOON zag je al hoe de IJsfiets heerlijk ijs in de Utrechtse straten verkoopt, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf ijs te maken. Daarom hebben we een recept voor je opgezocht zodat je thuis lekker roomijs kan maken.

Maar voordat je aan de slag kan gaan met ijs maken heb je eerst de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 250 ml volle melk

Niet onbelangrijk: Je hebt ook een ijsmachine nodig! Leg van te voren de koelbak van de ijsmachine in je vriezer. 

 

Snij eerst het vanillestokje open en schraap de binnenkant er goed uit. Pak een kom en doe daar de slagroom in. De slagroom klop je met een mixer half stijf. Neem nu de eieren en verdeel het eigeel en het eiwit, het eiwit heb je namelijk niet nodig! Doe de eierdooiers in een schone kom en mix dit met de basterdsuiker tot een dikke crème. Roer daar het schraapsel uit het vanillestokje doorheen.  Schenk nu de melk in het mengsel, maar wel goed blijven kloppen! Schep daarna de slagroom erbij.

 

Nu komt het echte werk! Klem het motordeel van de ijsmachine in de deksel. Haal nu de koelbak uit de vriezer en leg deze in de ijsmachine. Daarna moet de roerder op de koelbak. Klik nu het deksel vast. Let goed op de stand van de ijsmachine: zet ‘m op de stand voor compact ijs.

Pak het mengsel en schenk ’t in de machine. Zet de machine aan en laat ‘m zo’n drie kwartier draaien totdat je smeuïg ijs hebt. Wil je nog een smaakje toevoegen aan je ijs? Doe dit smaakje er dan na een half uur bij.

Geniet van je ijsje!