Profvoetbalster Hélène Heemskerk gaat langs bij de Weekendschool

In de derde uitzending van dit seizoen zien we wat de Weekendschool precies is. In deze aflevering gaat profvoetbalster Hélène Heemskerk bij ze langs. Maar wie is zij precies?

Heemskerk begon haar carrière bij SV Zevenhoven en amateurvereniging Legmeervogels in Uithoorn. In 2010 ging ze naar FC Utrecht, waar ze vier seizoenen heeft gespeeld als centrumverdediger. Haar eerste wedstrijd in een FC Utrecht-tenue zal ze nooit vergeten. “We speelden tegen FC Zwolle en ik vond het spannend, maar tegelijkertijd stroomde de adrenaline door mijn lijf.”

Helaas werd het vrouwenvoetbal in Utrecht in 2014 afgeschaft door geldproblemen. Gelukkig kon Heemskerk terecht bij ADO Den Haag, waar ze heel blij zijn met haar komst. Ze speelt daar nog steeds. Heemskerk: “Ik heb het daar zeker naar mijn zin. Dat wil ik ook graag aan iedereen meegeven: wat je ook later gaat doen, zorg dat je er plezier in hebt.”

Hieronder vertelt ze hoe de dag bij de Weekendschool eruit zag.