De perfecte insta-post

 

Als je door je Instagram tijdlijn scrolt, kom je de ene na de andere prachtige foto tegen. Veel mensen lijken op social media het perfecte leven te hebben. En zo’n mooie post, dat wil jij natuurlijk ook!

Zal ik je meteen maar een geheim verklappen? De perfecte Instagram post bestaat helemaal niet! In uitzending 6 van NooN interviewden we de 17-jarige Annegien uit Utrecht. Al vanaf haar dertiende post ze prachtige bewerkte foto’s op haar Instagram-pagina. Om jaloers op te worden, maar dat is helemaal niet de bedoeling. Annegien legt uit: “Ik zie Instagram als een platform waarop ik mijn creativiteit kwijt kan. Het is niet echt, elke foto is als een klein kunstwerkje.”

En de perfecte post? Die bestaat dus helemaal niet volgens Annegien! “Sowieso heeft iedereen een eigen stijl en een bepaalde smaak. Dus het is eigenlijk onmogelijk dat iedereen altijd al je foto’s goed of mooi vindt.” En dat is volgens Annegien helemaal niet erg. “Als je iets op social media plaatst, zou ik dat doen omdat je het zelf een mooie foto vindt, of omdat het je doet denken aan een bepaald speciaal moment en je het leuk vindt om te delen.” Doe het vooral niet voor de reacties, is dan ook haar tip. “Ik heb er nooit mijn best voor gedaan om zoveel volgers te krijgen, het gebeurde gewoon.”

Natuurlijk zijn er wel kleine trucjes om je foto nét wat spectaculairder te maken. Denk bij het maken van je foto aan vanaf welke kant je hem neemt, hoe het licht staat en wat je erop zet. Ook kun je een filter toevoegen voordat je hem post. En wil je meer mensen bereiken met je bericht? Probeer dan eens een Engelse tekst onder je foto toe te voegen, en maak slim gebruik van tags.

Zoveel volgers als bijvoorbeeld Annegien heeft, dat is wel een uitzondering. Grote kans dat jij een stuk minder volgers hebt, maar daar hoef je je natuurlijk niet onzeker over te voelen!

Bekijk hier uitzending 6 van NooN terug. Het filmpje over Annegien begint op 12:54 min.