Zo train je voor een sponsorloop!

Zelf een sponsorloop organiseren voor de hele school om geld op te halen voor het goede doel. Dat wilde Leon (10) héél graag doen. In aflevering 6 van NOON zie je hoe hij aan groep 6 van de Pijlstaartschool in Utrecht vertelt dat alle kinderen meedoen aan de sponsorloop voor stichting KiKa, een doel dat geld inzamelt om kinderkanker tegen te gaan. 

Inmiddels is de sponsorloop achter de rug en is het grootste gedeelte van het geld geteld. In totaal hebben de kinderen van de school bijna 2.700 euro euro opgehaald! Dat is veel meer dan Leon gedacht had. Hij wilde namelijk 500 euro ophalen.

Maar of Leon vindt dat hij met de sponsorloop genoeg voor het goede doel had gedaan? Nee! Hij heeft op 11 juni namelijk ook nog gerend tijdens de Run For KiKa in Utrecht. Leon is een echte sporter dus.

Wil jij ook geld inzamelen door een sponsorloop te lopen? Dan heeft Leon nog een paar traintips verzameld!