5 antwoorden over onderzoek naar kinderkanker

In aflevering 6 van NOON organiseert Leon een sponsorloop voor alle kinderen op zijn school. Heel de Pijlstaartschool in Utrecht haalt geld op voor Stichting KiKa. Maar hoeveel geld is er eigenlijk nodig voor het doen van onderzoek en wie bepaalt welk onderzoek er gedaan wordt?

Wist je dat een onderzoek naar kinderkanker duurder is dan de meeste huizen waar mensen in wonen? De kosten voor die onderzoeken lopen van 300.000 euro tot soms bijna 3 miljoen euro!  Klik HIER voor een overzichtje van de onderzoeken naar kinderkanker en zie welke prijzen erbij staan!

Martine van Keimpema werkt bij KiKa en weet heel veel over het doen van onderzoeken naar kinderkanker. Zij kan ons veel meer vertellen over het geld dat er naar stichting KiKa gaat. Wij stelden haar een aantal vragen.

VRAAG 1: Hoeveel geld wordt er per jaar opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker?

VRAAG 2: Wie zorgt ervoor dat het geld bij de goede onderzoeken terechtkomt?

VRAAG 3: Kunnen de kinderen die geld inzamelen zien waar hun geld naartoe gaat?

VRAAG 4: Hoeveel onderzoeken worden er jaarlijks gedaan?

VRAAG 5: Wat wil KiKa met de onderzoeken bereiken?