EEN JETLAG: Wat is dat nou precies?

Misschien ken je het wel. Als je naar een andere tijdzone gaat, dit doe je als je naar een land vliegt waar het niet hetzelfde tijdstip is als in Nederland, kan het dat je je de eerste dagen niet helemaal lekker voelt. Dit is gelukkig hartstikke normaal. Als je ver weg vliegt kan het namelijk zijn dat je heel erg last hebt van een jetlag, maar wat is dat nou precies?

Een jetlag is moeilijk te voorkomen. Maar toch zijn er dingen waar je rekening mee kan houden:

  • Boek een vlucht die ’s avonds aankomt op je vakantiebestemming, dan kan je meteen gaan slapen. Als je deze nacht zo goed mogelijk probeert te rusten gaat de jetlag sneller over. Slaap in dit geval niet in het vliegtuig, want dan is de kans groter dat je ’s avonds wakker ligt.
  • Drink geen koffie, cola of andere drankjes met veel suiker of cafeïne. Deze zorgen ervoor dat je slaapritme nog veel verder in de war raakt.
  • Drink wel veel water. Doordat de lucht in een vliegtuig anders is dan die je normaal inademt droog je sneller uit. Als je goed blijft drinken is de kans kleiner dat je duizelig of misselijk wordt.
  • Tot slot, geniet van alle nieuwe indrukken en doe de eerste dagen lekker rustig aan!