Volleybal, maar dan anders

Veters strikken, shirt aan. Wacht, polsbandje niet vergeten. Bal pakken, naar binnen. En dan… is de sporthal waar je wekelijks sport opeens donker. Maar gelukkig is er genoeg te zien: de netten ‘geven licht’, de schoenveters gloeien in het donker en de bal die aan komt zeilen kan je zien door de strips die erop geplakt zijn.

In de uitzending zag je Lieke en haar vrienden een ‘glow in the dark’-minigolfbaan testen. Het ging ze vrij goed af. Maar ook andere sporten kan je uitoefenen in het donker; volleybal bijvoorbeeld. De Houtense vereniging Taurus organiseert komende zaterdag 1 juli een ‘glow in the dark’-volleybaltoernooi.

Hoe dat eruit kan komen te zien? Nou, ongeveer zo:

Als je zo’n volleybaltoernooi wilt organiseren heb je allereerst een grote ruimte nodig die donker is. In het geval van een sporthal betekent dit dat alle ramen goed afgeplakt moeten worden. Vervolgens heb je speciale UV-lampen nodig, die alleen witte kleuren en lichtgevende materialen opvangen. Plak lichtgevende tape op de lijnen van het veld en de netten en je kunt al bijna beginnen. Denk ook om de hesjes, anders loop je elkaar omver. Oh, en vergeet de lichtgevende schmink niet. Spelen maar!