Leven na de dood

In het item van NooN twee, zagen we dat Ilya op bezoek ging bij Fien in het woonzorgcentrum. Fien zit in de laatste fase van haar leven.

Ze is al oud en meestal breken de laatste jaren van je leven aan als je oud bent, maar is dat wel zo?

Veel culturen en religies geloven namelijk in leven na de dood. Er zijn verschillende verhalen over het leven na de dood, en twee van die verhalen worden uitgelegd in de afbeeldingen hieronder!

Reïncarnatie

Als een persoon overlijdt, zou je denken dat de persoon er niet meer is. Bij reïncarnatie is dat niet het geval. Re-incarneren wil zeggen dat het niet-lichamelijke deel (geest/ziel) na de dood niet verdwijnt.

De ziel wordt geboren in een ander levend wezen. Vooral mensen die het boeddhisme en hindoeïsme aanhangen geloven in reïncarnatie. Klik op de kruisjes in de afbeelding voor meer uitleg.

 

Hiernamaals

Volgens het hiernamaals van het christendom zullen de gelovigen die leven volgens de regels van het christendom in de hemel belanden. In de hemel worden ze beloond met een mooi leven na de dood, dicht bij God.

Dit is een soort beloning voor mensen die op de goede manier leven. Volgens het hiernamaals kun je ook belanden in de hel. Hier kom je terecht als je niet leeft volgens het geloof of wanneer je zonden begaat. Klik op de kruisjes in de afbeelding voor meer uitleg.