Bij deze sporten kun je meteen van start

De wachtlijsten bij sportclubs van populaire sporten zijn behoorlijk lang. Hockey, voetbal, tennis; het duurt even voordat je lekker kan gaan sporten. Gelukkig zijn dit niet de enige sporten die je kunt doen. In Utrecht zijn er veel meer sporten, waar je nog niet zo vaak van hebt gehoord. 

Heb jij namelijk wel eens van lacrosse gehoord? Dat is een teamsport waar je met een ‘crosse’, een soort stick waar aan het uiteinde een netje zit, de bal in het doel van de tegenstander moet schieten. Deze sport is een mengeling van basketbal, American football en (ijs)hockey. In Utrecht kun je deze sport bij de Dom Devils beoefenen. Zij hebben iedere vrijdag een oefentraining op Olympos waar je de sport kunt uitproberen. 

Nog een bijzondere sport: duiken! Het jeugdteam van Duiken Nieuwegein doet verschillende onderwatersporten zoals snorkelen en onderwaterspellen. Ook kun je een perslucht diploma halen. Dat houdt in dat je met een luchttank gaat duiken in het zwembad. Het zwembad in Utrecht waar je dit kunt uitproberen is het Duikhuis in Nieuwegein. 

Een sport waar je misschien ook wel eens van hebt gehoord, rugby. Het is de snelstgroeiende sport in Nederland. De ovale bal moet je achter de lijn van de tegenstander weten te drukken. Dat doe je door te rennen en schijnbewegingen te maken. Ruby is voor iedereen; jong of oud, jongen of meisje. Omdat het een ruige sport is, wordt dat vaak vergeten. In Utrecht kan je bij de Utrechtse Rugby Club beginnen bij de mini’s (10-11 kaar) of bij de Cubs (12 t/m 13 jaar).

De wachtlijsten van sportclubs zijn al jaren zo lang, dat het bij sommige clubs wel 2 jaar kan duren voordat je bij je geliefde club kan sporten. Eerst kwam dat door het te kleine aantal sportclubs in Utrecht. Inmiddels zijn er de afgelopen jaren nieuwe voetbal -en hockeyclubs bijgekomen (bijvoorbeeld hockeyclub Rijnvliet). Nu zijn de wachtlijsten vaak nog lang omdat iedereen wil sporten bij de grote sportclubs (zoals genoemd in deze uitzending).

Dus, wil je niet wachten met sporten? Kijk dan of een van de bovenstaande sporten wat voor jouw is. Kan je tenminste meteen van start. Sport-ze!