Bij deze sporten kun je meteen van start

De wachtlijsten bij sportclubs van populaire sporten zijn behoorlijk lang. Hockey, voetbal, tennis; het duurt even voordat je lekker kan gaan sporten. Gelukkig zijn dit niet de enige sporten die je kunt doen. In Utrecht zijn er veel meer sporten, waar je nog niet zo vaak van hoort.

Heb jij namelijk wel eens van lacrosse gehoord? Dat is een teamsport waar je met een ‘crosse’, een soort stick waar aan het uiteinde een netje zit, de bal in het doel van de tegenstander moet schieten. Deze sport is een mengeling van basketbal, American football en (ijs)hockey. In Utrecht kun je deze sport bij de Dom Devils beoefenen. Zij hebben iedere vrijdag een oefentraining op Olympos waar je de sport kunt uitproberen. 

Nog een bijzondere sport: duiken! Het jeugdteam van Duiken Nieuwegein doet verschillende onderwatersporten zoals snorkelen en onderwaterspellen. Ook kun je een perslucht diploma halen. Dat houdt in dat je met een luchttank gaat duiken in het zwembad. Het zwembad in Utrecht waar je dit kunt uitproberen is het Duikhuis in Nieuwegein. 

Een sport waar je misschien ook wel eens van hebt gehoord, rugby. Het is de snelstgroeiende sport in Nederland. De ovale bal moet je achter de lijn van de tegenstander weten te drukken. Dat doe je door te rennen en schijnbewegingen te maken. Ruby is voor iedereen, jong of oud, jongen of meisje. Omdat het een ruige sport is, wordt dat vaak vergeten. In Utrecht kan je bij sportpark Rijnvliet beginnen bij de mini’s (10-11 kaar) of bij de Cubs (12 t/m 13 jaar).

Heel wat meer opties voor een originele sport dus. Sport-ze!