Met dit recept maak jij het lekkerste Naanbrood

In de uitzending zagen jullie Jim die Naanbrood aan het bakken was. Naanbrood is een belangrijk bijgerecht bij maaltijden in de Zuid-Aziatische keuken. NooN heeft hier het recept voor jullie. Succes!

INGREDIENTEN NAANBROOD

Voor 8 grote naans

  • 150 milliliter melk, handwarm
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels gedroogde gist (4 gram)
  • 450 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 theelepels koriander (gedroogd)
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Peper
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram Griekse yoghurt

BEREIDING

Voeg één theelepel suiker en de gist toe aan de melk. Roer dit door en laat dit 10-15 minuten staan.

In een grote kom voeg je bloem, zout, bakpoeder, de overige suiker, koriander, knoflook en peper samen. Roer dit even door elkaar. Als in het schaaltje melk belletjes zijn ontstaan aan het oppervlak, kun je dit samen met de olie en Griekse yoghurt aan de rest toevoegen. Kneed in ongeveer 10 minuten een mooi soepel deeg.

Vet de kom in met een beetje olie, maak een bal van het deeg en leg deze in de kom. Dek de kom af en laat het deeg 45-60 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verwarm de oven nu vast voor op 230 graden, met de bakplaat al in de oven.

Na het rijzen druk je de lucht uit het deeg en verdeel je het in 8 verschillende delen. Voor kleinere naans maak je er gewoon kleinere bolletjes deeg van. Neem een bolletje deeg, druk het plat en rol het zo dun mogelijk uit in een langwerpige ovale vorm. De rest van de bolletjes deeg dek je af zolang je die nog niet gebruikt.

Pak een schaaltje of een kommetje en doe hier de verse koriander, knoflook en olijfolie in. Roer alles door elkaar. Pak een kwastje en smeer het deeg in met de olie.

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier het brood op. Je hebt hier geen bakpapier voor nodig. Schuif de plaat terug in de oven.

Bak het naanbrood in ongeveer 5 minuten klaar. Houd de oven goed in de gaten want de ene oven heeft een andere tijd van garen dan de ander.

Je kan de naanbroden ook in een (grill)pan bakken. Je bakt ze dan aan beide kanten goudbruin tot het brood gaar is.

Nu kunnen jullie zelf ook het overheerlijke naanbrood maken. Eet smakelijk!